Syra Bas Balansen i kroppen

Syra-Bas Balans

Ju mer man grottar ner sig i näring och hälsa ju knäppare blir man nog… Vi med vår västerländska kost (socker, kolhydrater och fel fetter) försurar våra kroppar. Läste en bra liknelse – Likna våra kroppar vid våra sjöar! Vi består ju till största delen av vatten och vad gör vi med våra sjöar i dagsläget? De är försurade och kalkas, naturen kalkas men vad händer med det viktigaste vi har, våra kroppar – kalkar du?
Du kan göra en bentäthetsmätning och se om ditt skelett är urkalkat och dåligt på grund av åratal med dålig kosthållning eller sjukdom. Även om ditt skelett är bra så kan du fundera på att kalka ytterligare oavsett. Why?
PH-balansen
En sur kropp ber om sjukdom och ohälsa. En sur miljö är mumma för infektion, inflammation och diverse ohälsa. Cancer. En kost bestående av stora delar socker är surgörande – de dolda sockerarterna som pasta, ris, potatis är tillsammans med raffinerat socker och felaktiga fetter riktiga bovar.
Får kroppen inte rätt värden, rätt PH, så snor den kalket från kroppen i sig, från skelettet bland annat – leder till urkalkning och skört skelett och vem vill ha det? Vid försurning så binds det mer skit i bindväven.
SÅ… att basa kroppen, att balansera är något vi måste jobba med! Särskilt vi som är uppväxta med västerländsk kost och ser bröd, pasta, potatis och ris som något naturligt att vara största delen av vår kost.
Hur basar man då kroppen, ja förutom nässlorna då…
– Undvik kaffe, svart te, alkohol och kolsyrade drycker (kolsyrat vatten är 20ggr surare än vårt dricksvatten)
– Undvik stress, ångest och negativa känslor – de surar!
– Ät rikligt med kål! Kålgrönsaker som broccoli, vitkål, brysselkål mm… även gröna grönsaker som spenat, groddar och frukter som avocado mfl…
– Sur mat basar! Citron och vinäger rules!!
Detta är bara några enkla tips! Det finns massor om man googlar! Men basa kroppen, sträva efter att hålla en balans är jätteviktigt för helhetshälsan. Så ät mat som Basar kroppen, tillsätt kalk!
Ett annat enkelt tips som kommer ifrån Sanna Ehdin är att röra en halv tesked bikarbonat i ett glas vatten innan du lägger dig på kvällen. Du skall dock inte ha ätit på minst 2 timmar innan för då kan du få problem med maten i magen.

Soul Body Fusion

Imorgon skall jag på fortsättnings kursen i SoulBodyFusion. Var gång är ett helt nytt äventyr och jag är så evigt tacksam att jag fått detta verktyg till min låda för att hjälpa människor. Fantastiska saker händer under behandlingarna. Tidigare liv, gamla minnen ifrån barndomen släpper ifrån kroppen och människor läker känslomässigt och kroppsligt. Denna gång är ämnet Neutralitet och det är ju ett svårt avsnitt för varje människa. Hur skall jag kunna hålla mig neutral när andra häller ilska och ångest över mig, när stressen faller på och jag bara be folk att flyga och fara… Men som Buddha sa när de öste ovett och hat över honom… och hans adept frågade hur han kunde hålla sig så lugn, svarade: ”Om du blir erbjuden en gåva och inte accepterar den, vems är gåvan då?” ”Han som ger gåvan!” ”Alltså har du alltid ett val om du vill acceptera gåvan…” Det tar nog något års mediterade till innan jag är där skulle jag tro… men som sagt. Det tål att övas på och imorgon är det dags igen. Utmaningar är till för att övervinnas… och man har alltid ett val hur man reagerar i alla situationer…

16 november, 2012Permalink Leave a comment

Igår trodde jag att jag skulle flytta till Enköping

Igår trodde jag att jag skulle flytta till Enköping. Vi hittade ett helt underbart hus där ett par med utsökt smak för att bevara det gamla och blanda in det nya, renoverat upp ett hus från 1800-talet. Vi var där och tittade och träffade familjen. Tjocka plank till golv, kakelugnar i varje rum och en trädgård med 4 äppelträd, 1 plommonträd och 1 päronträd. De hade en jordkällare precis som min moster i Hälsingland, en snickarbod till Jörgen och så ett rum som man kunde göra om till behandlingsrum i anslutning till bodarna. Jag såg hur barnen sprang in och ut genom dörren, ut på terassen och in i lusthuset som var i bortre änden. Såg också hur jag stod och behandlade och vi senare på kvällen hade kräftskiva i trädgården… På julen stod vi i det stora härliga köket och bakade tillsammans… Ja jag bodde liksom redan i huset och så innan vi hann till banken idag så var det borta och nu är det bara så sorgligt! Jag vet ju att det då inte var meningen att vi skulle bo där och att något bättre kommer, men f…a…n… vad jag kunde se oss i det huset.

Enköping tänker ni… Ja, vi hann på två dagar kolla upp skolor och dagisplatser, tågförbindelser osv. Vi var liksom redan på väg… Det har vi ju varit länge… När är det vår tur??? Snart hoppas jag!

13 november, 2012Permalink 1 Comment

Att jaga efter lyckan…

Åh jag hörde den här historien idag och vill så gärna dela den med er.

Jo det var två katter som möttes i en gränd. En var en riktig bakgårdskatt och en var en liten kattunge. Kattungen sprang runt i cirklar och jagade sin svans när bakgårdskatten frågade vad han gjorde? – Jo jag jagar efter min svans ser du väl, sa kattungen. – Ja men varför jagar du efter din svans, sa bakgårdskatten? Jo för jag har just tagit examen ifrån kattfilosofiskolan där jag fick lära mig att det finns två saker som är viktiga för en katt 1) Att finna lyckan 2) Att lyckan sitter i svansen, så du förstår när jag väl har fångat svansen kommer jag ha evig lycka… Bakgårdskatten begrundade saken och sa: -Det är ju helt otroligt. Jag har inte haft möjlighet att gå på kattfilosofiskolan utan bara levt mitt liv här i gränden, men jag har kommit fram till samma sak; Att lyckan är de viktigaste i en katts liv och att den faktiskt sitter i svansen. Den enda skillnaden mellan dig och mig är att när jag gör det jag verkligen vill och det som är viktigt för mig, så följer lyckan efter mig vart jag än går.

Lyckan följer efter dig var du än går…. så enkelt…. 😀

Hej världen!

Tack för alla möjligheter jag har att hela tiden utvecklas och att jag nu äntligen vågar göra det från hjärtat. Tänk att jag nästan är 40 år gammal innan jag kom på det. Inte utifrån vad samhället tycker är acceptabelt och bra, inte utifrån vad mina föräldrar och vänner tycker är acceptabelt och bra, utan utifrån vad jag i hjärtat känner är rätt. Det är en härlig känsla och jag har en underbar man som älskar mig för den styrka jag besitter i att våga gör detta. Jag har alltid drömt om att kunna förändra och förbättra och ingen runt omkring mig har nog någonsin förstått mig, utan velat stoppa in mig i ett fack där jag absolut inte passade in. Det som har varit viktigt för mig har inte varit viktigt för min omgivning och det är motigt många gånger att växa upp så. Tyvärr så fann jag mig i att ta på mig rollen som misslyckad istället för att förstå att det var annorlunda jag var och inget annat. Idag känner jag mig inte längre annorlunda för jag inser att världen är oändligt stor och full av människor som alla är annorlunda. Utifrån ett barns perspektiv i en familj som drar åt ett håll så är det lätt att uppfatta sig som fel, men nu inser jag att jag är familjens gala inspiratör och i slutändan så möts vi utifrån de underbara och oliktänkande personer vi faktiskt är i kärlek. Jag ser med kärlek på min uppväxt och på alla de människor som färgat mig. Jag ser med kärlek på min utbrändhet, en gåva till början mot uppvaknandet. Jag tackar alla människor runt omkring mig för att jag nu äntligen börjar försåt att det jag brinner för är viktigt, oändligt viktigt. Jag har en uppgift precis som alla andra och jag ler när jag tänker på alla de människor jag redan hunnit skänka hopp. Jag är tacksam för att jag har fått hjälpa så många må så mycket bättre redan. Det gör mig lycklig att tänka på alla som jag kommer att hjälpa framöver. Jag har ett helt liv kvar att utvecklas och bli grymt bra på det jag faktiskt älskar. Vad kan vara mera givande!