MedicinskYoga

image_0
MediYoga/Medicinsk Yoga är en kraftfull och djupverkande yogaform, baserad på Kundaliniyoga, där andningen är central. Det är enkla, mjuka, lugna och inkännande kroppsövningar, avslappning och meditation. Yogapassen är utformade så att alla, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna utöva dem. Du kan sitta på stol lika väl som på yogamatta vilket gör att det verkligen är för alla, gammal som ung. Vi jobbar med att hitta tillbaka till balansen och lugnet, mjuka upp kroppen och känslan att vara förankrad i din egen kropp igen. Stel axlar, ryggar, nackar, kotor och leder ges en varsam uppmärksamhet som låter blodet börja röra sig igen.

5a255b12ac1bMediYoga har sedan 1998 forskats på i flera vetenskapliga studier om yoga vilket har lett till att MediYoga numera även används på Karolinska Institutet och Danderyds sjukhus vid rehabilitering av bl.a. hjärt- och kärlproblem, högt blodtryck, rygg- och nackproblem, cancer och migrän mm. Dock är de flesta som kommer bara helt vanliga stressade nutids människor som vill lära sig hitta tillbaka till lugnet igen.

 

På alla klasser är Du välkommen på drop in: sms till respektive lärare för platstillgång och bokningar. Skriv vilken klass och tid du är intresserad av, eller maila till info@yogamovement.se Vänligen se mera info & priser under Klasser & Kurser

 

Medicinsk Yoga är en enkel yogaform att börja med, lätt att anpassa för alla typer av kroppar, träningsvana eller -ovana, och är därmed användbar i vardagen.

Sedan 2004 har flera olika stora arbetsplatser remitterat sjukskriven personal till rehabyoga, bl.a. Astra-Zeneca, Stockholms kommun, Investor m.fl.

Att göra yoga ger välbefinnande, livsglädje och lite mera balans i livet men också en personlig utveckling.

Kundaliniyogan har sin grund i en mycket gammal visdom men har minst lika mycket att ge oss moderna människor. Kundaliniyoga har ett holistiskt synsätt på människan och en stark tro på vår inre läkande förmåga, såväl fysiskt som känslomässigt.

 

Enskilda & Privata sessioner  Du kan ha en sjukdom eller komma bara för att du kört fast och vill komma vidare i livet och bättra på hälsan. Vi sitter ner 1-2 h där du berättar om ditt liv och så lägger jag upp ett pass som passar för att hjälpa just din kropp komma i balans. Här jobbar jag med Medicinsk Yoga, healing ifall du vill & vi försöker se kroppen som en visdomskälla där alla svar finns. Varför har det blivit som de blivit, skapa en förståelse för varför det blev som det blev. Genom insikt kommer ofta läkningen, det är nu du är villig att välja om och vara mera kärleksfull mot dig själv.

För mig är det även viktigt att få med läkning genom tankens kraft i allt du gör då man inom yogan och andligheten tror på att kroppen är gjord för att läka sig själv och att alla kan göra det genom att först komma i balans och jobba vidare därifrån.

 

Yogamatte-70-freiYoga mattor i Merino ull – 1250 kr inklusive moms + 150 kr frakt inom Sverige.
Perfekt för dig som tränar yoga & meditation eller någon annan holistisk disciplin. 70 x 200 cm, med gummerad undersida.

– 100% naturmaterial – Hudvänlig – Temperaturutjämnande – Smidig och följsam – Låg vikt – Lätt att ta med – Glider ej på golvet

 

Mina bästa tips: Står framför spegeln morgon och kväll och säga: ”Ditt namn” jag älskar dig! Du är fantastisk! Titta dig själv i ögonen och mena vad du säger. Börja och slutar varje dag med att säga saker du är tacksam för. Det kommer hjälpa dig uppskatta den du är och allt du redan har i ditt liv.

Varmt Välkomna till Yogamovement Gamla Stan