Syra Bas Balansen i kroppen

Syra-Bas Balans

Ju mer man grottar ner sig i näring och hälsa ju knäppare blir man nog… Vi med vår västerländska kost (socker, kolhydrater och fel fetter) försurar våra kroppar. Läste en bra liknelse – Likna våra kroppar vid våra sjöar! Vi består ju till största delen av vatten och vad gör vi med våra sjöar i dagsläget? De är försurade och kalkas, naturen kalkas men vad händer med det viktigaste vi har, våra kroppar – kalkar du?
Du kan göra en bentäthetsmätning och se om ditt skelett är urkalkat och dåligt på grund av åratal med dålig kosthållning eller sjukdom. Även om ditt skelett är bra så kan du fundera på att kalka ytterligare oavsett. Why?
PH-balansen
En sur kropp ber om sjukdom och ohälsa. En sur miljö är mumma för infektion, inflammation och diverse ohälsa. Cancer. En kost bestående av stora delar socker är surgörande – de dolda sockerarterna som pasta, ris, potatis är tillsammans med raffinerat socker och felaktiga fetter riktiga bovar.
Får kroppen inte rätt värden, rätt PH, så snor den kalket från kroppen i sig, från skelettet bland annat – leder till urkalkning och skört skelett och vem vill ha det? Vid försurning så binds det mer skit i bindväven.
SÅ… att basa kroppen, att balansera är något vi måste jobba med! Särskilt vi som är uppväxta med västerländsk kost och ser bröd, pasta, potatis och ris som något naturligt att vara största delen av vår kost.
Hur basar man då kroppen, ja förutom nässlorna då…
– Undvik kaffe, svart te, alkohol och kolsyrade drycker (kolsyrat vatten är 20ggr surare än vårt dricksvatten)
– Undvik stress, ångest och negativa känslor – de surar!
– Ät rikligt med kål! Kålgrönsaker som broccoli, vitkål, brysselkål mm… även gröna grönsaker som spenat, groddar och frukter som avocado mfl…
– Sur mat basar! Citron och vinäger rules!!
Detta är bara några enkla tips! Det finns massor om man googlar! Men basa kroppen, sträva efter att hålla en balans är jätteviktigt för helhetshälsan. Så ät mat som Basar kroppen, tillsätt kalk!
Ett annat enkelt tips som kommer ifrån Sanna Ehdin är att röra en halv tesked bikarbonat i ett glas vatten innan du lägger dig på kvällen. Du skall dock inte ha ätit på minst 2 timmar innan för då kan du få problem med maten i magen.
5 juni, 2013Permalink Leave a comment

Kommentera